Jon Snow Puppy
| Predmet: Proroctvá piesne ľadu a ohňa- Brandon Stark Št august 27, 2015 3:50 pm | |
| Brandon Stark
" Vidí svoju mamu, sediacu samu v kajute, dívajúcu sa na zakrvavený nôž, ktorý ležal pri jej nohách. Veslári sa opierali do vesiel a ser Rodrik sa nakláňal cez zábradlie. Pred nimi sa zhromažďujú búrkové mraky, rozlieha sa temnota, čiernu oblohu bičujú blesky. "" Videl svojho otca hádajúceho sa s kráľom, jeho tvár bola poznamenaná žiaľom. Videl Sansu ako v noci plače, až kým nezaspí a videl aj Aryu pozerajúcu dno tmy. Všade okolo nich boli tiene. Jedna tvár bola čierna ako sadze a pod sadzami bola tvár psa...Ďalší bol oblečený v zbroji, lesknúcej sa ako slnko, zlato. Nad oboma z nich sa týčil obor v zbroji z kameňa, ale keď otvoril helmu vnútri nebolo nič len temnota, tma a hustá krv "" Zdvihol oči a zahľadel sa do diaľky za Úzke more, do slobodných miest až k Dothrackému moru, do Vaes Dothrak pod jeho horou, do bájnych zemí za Nefritovým morom, do Ašaja a do zeme kde sa prebúdzajú draky. "" Nakoniec sa pozrel na sever, uvidel Múr žiariaci ako modrý kryštál a uvidel svojho nevlastného brata Jona, spiaceho o samote v chladnej posteli, s pokožkou blednúcou, tvrdnúcou, ako z nej vyprchávali spomienky na teplo. A pozrel sa ďalej za Múr na nekonečné pláne odeté snehom, cez zamrznúté pobrežie a veľké modro biele rieky ľadu, mŕtve planiny, kde nič nerástlo a nežilo. Ďalej a ďalej na sever, díval sa až k záclone na samom konci sveta a potom ešte ďalej. Pozrel sa hlboko do srdca zimy a potom vykríkol, plný strach a tvár mu zaplnili jeho slzy. "" Teraz to vidíš ? zašepkala vrana, ktorá sedela na jeho ramene. Teraz vidíš prečo musíš žiť . " Prečo?" Spýtal sa Bran, ktorí nič nechápal a len padal a padal. Pretože zima sa blíži. "" V noci sa mi snívalo o vrane, o tej s troma očami. Vletela do mojej komnaty a povedala, aby som išiel s ňou. Zišli sme dolu do hrobky. Bol tam otec a rozprával som sa s ním. Bol smutný. " A čo povedal?" Spýtal sa majster Luwin. "Myslím, že to malo niečo spoločné s Jonom" Tento sen ho znepokojil, ešte viac ako ostatné sny s vranou." | |
|